Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'ne müfettiş istendi

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi

Erdek Belediye ve Marmarabirlik'e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sarı, Kooperatifin son 4 yıl içindeki hesaplarının incelenmesi için müfettiş istettik” dedi.

Erdek Belediye ve Marmarabirlik’e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sarı, “Kooperatifin son 4 yıl içindeki hesaplarının incelenmesi için müfettiş istettik” dedi. Son dört yılda, Marmarabirlik’e bağlı 8 kooperatiften, aralarında Erdek’in de bulunduğu altısının zarar ettiğine dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:
“Son 4 yılda, Marmarabirlik’e bağlı 8 kooperatiften yalnızca İznik ve Mürefte kooperatifleri kâr elde etmiş. Seçimi kazandıktan sonra Erdek Kooperatifi bilançolarında yaptığımız incelemeler sonucunda 2011-2015 yılları arasındaki tüm mali yapının incelenmesi gerektiğine inandık. Bunun için de hesapların, yeminli mali müşavirler, müfettişlerce incelenmesine karar verdik.”
Sarı, kooperatif seçimleri öncesinde, söz verdikleri gibi, yıllık 120 bin lirayı bulan yönetim kurulu huzur hakkı paralarını almayarak, Erdek Üretici Yardımlaşma Fonu’na devredeceklerini sözlerine ekledi.
Haber : Önder balıkçı



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli